CALCULATORUL AFACERILOR PENTRU SISTEME VOLTAICE COMERCIALE

Obține un raport solar personalizat și oferte instant în doar 6 minute.

Calculatorul Sunful

Te scutește de căutări

Treci de la „De ce sistem fotovoltaic am nevoie?” la
„Știu totul despre viitorul sistem și stiu cine îl va instala” în 6 minute

Raport complet personalizat

Compania ta are nevoie de un sistem fotovoltaic personalizat.
Află în 6 minute cât trebuie să investești, câte panouri sunt necesare, cât vei economisi, cât CO2 vei reduce și multe alte date din raportul complet.

Instalatorul potrivit afacerii tale

Din raport poți solicita oferte personalizate de la instalatorii acreditați din rețeaua Sunful.
Apoi primești instant oferta ideală, pe care o alegi direct din platformă.

De ce să-ți instalezi sistemul fotovoltaic cu Sunful?

Raport personalizat

Obții un raport complet și personalizat afacerii tale, cu cele mai precise estimări din piață.

Oferte instant

Obții oferte de la instalatorii de încredere din rețeaua Sunful în 6 minute direct din platformă.

Flexibilitate

Devii independent energetic indiferent de domeniul de activitate: HoReCa, agricultură, construcții, retail, producție, logistică, etc.

Sprijin constant

Este important ca afacerea ta să aibă un sistem fotovoltaic instalat, așa că te sprijinim în toate etapele procesului, de la calcul la montaj.

5 pași pentru raportul solar personalizat

Găsește clădirea afacerii

Scrie adresa sau selectează locația direct din Google Maps. Așa vei identifica în timp real prețurile energetice locale, prognozele meteo, prețurile medii de investiție și furnizorii din apropiere

Introduci specificațiile acoperișului

Sunful va lua în considerare suprafața, orientarea și forma acoperișului pentru a calcula numărul de panouri necesare, costurile asociate, economiile potențiale, plus multe alte informații utile

Introduci consumul lunar de energie electrică

Consumul tău lunar actual este ultimul ingredient pentru a prezice cu acuratețe cât vei economisi cu ajutorul panourilor solare!

Obții raportul

Obții un raport solar complet și precis, din care descoperi cum arată sistemul fotovoltaic ideal afacerii tale. Mai ai nevoie doar de o echipă de instalatori ca să îl implementeze.

Obține ofertă de la instalator

Personalizată pentru tine pe baza raportului solar, oferta așteaptă să fie implementată de unui dintre instalatorii din rețeaua Sunful din regiunea ta.

Cum îți îmbunătățesc panourile fotovoltaice afacerea?

Economii

Facturile de energie electrică a companiilor ce au un sistem fotovoltaic instalat scad cu 89%

Avantaj competitiv

Companiile sustenabile sunt favorizate în ziua de azi, iar instalarea unui sistem fotovoltaic e un mod bun de a ține pasul

Investiție profitabilă

Are un ROI bun, o perioadă scurtă de amortizare și scade prețul facturilor de energia electrică

Reputație

Companiile sustenabile sunt mai apreciate de către clienți, angajați și parteneri

Clienți mulțumiți

Angajamentul companiilor sustenabile față de mediu crește atracția și fidelitatea clienților

Întrebări frecvente

Da, instalarea unui sistem fotovoltaic nu va împiedica desfășurarea activității afacerilor în majoritatea cazurilor. Totuși, recomandăm ca școlile, universităție și alte instituții de învățământ să programeze instalarea în afara orelor/cursurilo

Componentele unui sistem fotovoltaic au durate de viață diferite: panourile fotovoltaice au o durată de viață cuprinsă între 25-30 de ani (unele panouri de calitate pot ajunge la 40 de ani), invertoarele solare între 10-12 ani, iar bateriile solare între 5-15 ani. Majoritatea garanțiilor pentru echipamente sunt cuprinse între 10-12 ani, dar unii instalatori extind perioada la 25 de ani contra cost. Eficiența panourilor scade cu 0.5% pe an, deci pot avea 89% din capacitatea maximă de producție chiar și după 25 de ani.

Suma pe care o vei economisi depinde de cantitatea de electricitate pe care o consumi, prețul electricității și dimensiunea sistemului fotovoltaic instalat. Dar, în medie, companiile cu sisteme fotovoltaice instalate au facturi la energie electrică cu 75-89% mai mici.

În medie, salvezi circa 0.5kg de emisii de CO2 pentru fiecare kWh de electricitate produsă de către sistemul fotovoltaic. Companiile salvează aproximativ 25 de tone de emisii de CO2/an, deoarece sistemele fotovoltaice produc 50.000 kWh/an. Pentru comparație, o mașină obișnuită produce 5 tone de emisii de CO2/an. Astfel, o companie „scoate” de pe drum 5 mașini pe an. Afli cât CO2 poate reduce compania ta după ce folosești calculatorul Sunful.

Amortizarea investiției e între 4 și 10 ani. Spre exemplu, companiile cu baterii solare au perioade de amortizare de 7-10 ani. Iar ROI, deși depinde de mai mulți factori, începe adesea de la 4 ani

Cel mai probabil da. Sistemele fotovoltaice pot fi instalate pe aproape orice clădire, atât timp cât acoperișul este destul de solid și de mare pentru instalare.

Da. Instalarea unui sistem fotovoltaic îți reduce considerabil costurile energiei electrice, devii mult mai independent de rețea și capeți o reputație mai bună.

Natura afacerii tale nu influențează prea mult compatibilitatea cu sistemele fotovoltaice. Dacă acoperișul e rezistent, atunci poți instala panouri. Cu toate acestea, unele domenii de afaceri sunt mai predispuse să aleagă sisteme fotovoltaice. Câteva exemple sunt HoReCa, agricultură, construcții, retail, producție, logistică, etc. Aceste domenii de afaceri fie au depozite spațioase, fie au clădiri cu acoperișuri mari.

Cheltuieli reduse, economii sporite

Salvează 35.000 lei/an cu Sunful (în funcție de dimensiunea sistemului) și observă cum succesul afacerii tale crește!

Ți-ai depus dosarul în programul Casa Verde?
Găsește un instalator acredidat de AFM cu ajutorul Sunful.